Dutch Cycling Embassy

Als Nederlander staan we er niet dagelijks bij stil, maar Nederland is nummer één fietsland wereldwijd. En dat is toch heel bijzonder, is het niet! De Dutch Cycling Embassy is er daarom ook om de Nederlandse expertise en technologie internationaal te delen om fietsen wereldwijd te faciliteren als de meest moderne, efficiënte en duurzame manier van vervoer. Op 10 juni verwelkomden wij hen in de fietsenstalling.


Dutch Cycling Embassy - Fietsen voor iedereen!

De DCE is een publiek-privaat netwerk voor duurzame fiets inclusieve mobiliteit. En fungeert als intermediair tussen de vraag van Nederlandse fiets expertise en Nederlandse partijen die daarin kunnen leveren. Ze vertegenwoordigen het beste van de Nederlandse fiets innovatie: kennis, ervaring en experts aangeboden door particuliere bedrijven, NGO’s, onderzoeksinstellingen, nationale en lokale overheden.

Op de website van Dutch Cycling Embassy (DCE) is te lezen dat de groeiende belangstelling voor Nederlandse praktijken in het stadsvervoer vooral te danken is aan een transitie van transportsector naar duurzaamheid en de herontdekking van de fiets als vervoermiddel.

“Nederland heeft wereldwijd het hoogste fietsgebruik en biedt het breedste aanbod aan fietskennis, producten en infrastructuur. Met meer dan 40 jaar ervaring in fietsbeleid en praktische fietsoplossingen is Nederland een unieke internationale proeftuin. Het is onze missie om deze ervaring met u te delen.” 

bron: dutchcycling.nl

Virtueel open huis in de fietsenstalling

Op 10 juni 2021 verwelkomden wij Dutch Cycling Embassy (DCE) in de de fietsenstalling. De DCE organiseerde een virtueel open huis waar een aantal ‘best Dutch Cycling practices’ getoond werden en de DCE Learn-aanbieders vertelden over hun educatieve mogelijkheden zoals workshops en trainingen. Dit open huis werd live uitgezonden vanuit de fietsenstalling. Deelnemers waren Breda University of Applied Sciences, DTV Capacity Building, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Mobycon, Humankind, gemeente Den Haag en Goudappel Coffeng.


Het besef dat fietsen niet alleen aanzienlijk bijdraagt aan stedelijke mobiliteit en verkeersveiligheid, maar dat het ook een positief effect heeft op de economie, sociale inclusie en gezondheid wordt steeds groter. Gemeenten, steden, en organisaties investeren er de aankomende jaren aanzienlijk in. Neem bijvoorbeeld Den Haag. Zij zal de aankomende jaren 65 miljoen investeren om de fietsstad van Nederland te worden. 

Heb je het gemist? Kijk de gehele uitzending via onderstaande link. 


DCE Learn: Virtual Open House

Previous
Previous

De maand van de Architectuur

Next
Next

Wereld Fiets Dag