Expositie KJ Lab Challenges

Innovatieve en duurzame oplossingen voor het weesfietsen probleem in steden. De afgelopen maanden zijn er mooie ideeën om dit groeiende probleem aan te pakken verzameld.

Toename van weesfietsen

De bevolking van Den Haag groeit en daarmee het aantal fietsen. Het aantal fietsen dat op straat achterblijft is de afgelopen jaren gestegen. Daarnaast raken parkeergarages vol met oude fietsen, waardoor er ruimtegebrek is voor de fietsers. WorldStartup faciliteerde samen met ANNA Vastgoed & Cultuur en de gemeente Den Haag co-creatie workshops met lokale burgers om bewustwording te creëren en oplossingen te zoeken voor het probleem van achtergelaten fietsen.

KJ Lab Challenge: wie heeft het beste idee voor het weesfietsen probleem?
In juni 2021 waren er verschillende workshops in de gloednieuwe ondergrondse fietsenstalling van Den Haag Centraal Station. Tijdens de workshops deelden mensen hun ervaringen met achtergelaten fietsen, stelden ze belangrijke vragen en brainstormden ze over mogelijke oplossingen. In totaal zijn er tijdens de workshops 148 post-its op de borden geplaatst. Daarnaast zijn via het online formulier twee startup-ideeën ingediend. De belangrijkste resultaten waren 28 ingezonden ideeën van een enthousiast publiek

De resultaten

De laatste stap in dit programma is de interactieve expo bij de fietsenstalling. De KJ Lab Expo wordt gehouden van juli tot september 2021. Gedurende die tijd zullen de resultaten van de openbare workshops worden getoond. Daarnaast worden de vier beste ideeën uit het publiek gevisualiseerd samen met de gekozen start-up ideeën. Bezoekers kunnen een sticker pakken en stemmen op de ideeën die ze leuk vinden, hun mening geven en deelnemen aan onderzoek georganiseerd door WorldStartup.

The Bin - upcycling project

Een van de ideen is afkomstig van The Bin en komt met een mooie oplossing: Upcycle Bicycle. Een fietsenrek gemaakt van de vele fietswrakken. Het prototype is tot september 2021 te zien in de fietsenstalling. Kijk voor meer informatie over The Bin op: thebin.nl

Previous
Previous

40 ambassadeurs gaan ‘down under’ op Haagse fietshotspot

Next
Next

De maand van de Architectuur